0 beğenilme 0 beğenilmeme
206

Merhabalar, 4 yıl önce babamı kaybettim. Babamı kaybetmeden önce bir ev alıyorduk, babam evi satın alma işleri sırasında tapuyu kendi üstüne alamadan kanserden vefaat etti. Tapu boşta kalınca paylaşımlı olarak iki abim ve annem (3 kişi) olarak kendi üstüne tapuyu paylaşımlı aldılar. Fakat ben henüz 17 yaşımda olduğum için bana tapu paylaşımı vermediler, yani tapu almam için reşit olmam gerektiği neticesiyle evi üzerime yapıp 4 pay yapmayıp ben hariç 3 kişi üstüne alındı ev. (Annem ve diğer iki abim). 
Annemin hakkı aslında ileride bana devredilecekti fakat abilerim, parasını verelim bize devret iki kişi üstünde olsun ev dediler, annemde tapu daki hissesini ortanca abime devretti. Fakat para vermediler. Ben bu zaman kadar aslında o tapuda benimde hissem olduğunu düşünüyordum fakat yokmuş. Şuan o ev iki abimin üstünde, ve "Ev bizim senin hakkın yok, sıkıyorsa gel al hakkını" gibi söylemlerde bulunuyorlar. İki sene önce annemden evi beşparasız hissesini elinden aldılar, zor kullandılar daha doğrusu fakat şuan annemde pişman bize hiçbir para vermediler ve beni miras dışı bıraktılar.

Annem belediyeye gidip, hisse sahiplerine baktı iki abim dışında kimsenin hissesi yok. Yani benim evde hakkım gözükmüyor. Annem oradkai bir avukata sormuş ayak üstü, "En küçük çocuk reşit değildiyse o hakkını arayabilir." şuan 20 yaşımdayım ve dolaylı yoldan beni tek miras olan evden pay dışı bıraktılar bu güne kadar abilerimin böyle bir şey yapacağını düşünmüyordum. Lütfen yardımcı olun ne yapmalıyım?

Miras Hukuku kategorisinde (120 puan) sordu | 206

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
Abilierinizin sizi miras dışı bırakma gibi bir hakları yok. Babanızdan intikal eden mallar üzerinde sizin de diğer kardeşleriniz kadar hakkınız var. bununla ilgili dava açma hakkınız var. hukuki yardım için arayibilirsiniz. saygılar

Av Serkan Güray

Hukukevi

0242 511 54 11  - 0505 800 04 60
(489k puan) cevapladı
7,519 soru
5,153 cevap
735 yorum
1,713,515 üye