0 beğenilme 0 beğenilmeme
5.5k
http://hizliresim.com/2Q83EO bu senede kefil oldum allah aski icin yardim edin lutfen...bu senet geçerlimidir...rent a cardan arkadas arac kiralamis bi anlik boslukla kefil oldum kaza yapti arkadas adam snirlenrse istedgi meblağ yi yazarmi piskolojim allak bullak oldu yardimci olun Allah aski icin yardim edin
Borçlar Hukuku kategorisinde sordu
düzenledi | 5.5k

2 Cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
Allah aski icin cevap veren yokmu
cevapladı
0 beğenilme 0 beğenilmeme
Istedigi rakami yazabilir fakat benimde size sorum su an resminin koydugunuz "bos" senet nasil sizde oluyor ? Elinizdeki senet ile savciliga basvurun ve firma senedi tahsile koyarsa " aciga imzanin kotuye kullanilmasindan" ceza alir.
cevapladı
Resmi var sadece ustundeki sözleşmenin bi degeri yokmu ? Yani istedgi miktari yazsa hakim sormazmi ne yaptda bu miktari yazdin diye
Sözleşme kısmını kesip alttaki senedi icraya koyabilir ve senede elden alınan para akışı ibaresini içren ''NAKDEN''  yazarlarsa kanunen senet mücerretlik ilkesinden yola çıkılarak borcunuz olmadığını sizin ispatlamanız gerekir bu da belgeyle olur şu anda elinizde belge olmadığı ve icranın açılmadığı için savcılığa bu senet resmiyle birlikte suç duyurusunda bulununki ileride oluşabilecek mağduriyetinizi engellemiş olursunuz.
Peki elimdeki bu resim mahkemede bi delil olustururmu ? Yoksa belge niyetine gecmezmi ?
Delil olusturur fakat icra acilana kadar savciliga bu konu hakkinda sikayette bulunmaminiz sebebiyle su anki hakliliginiz ortadan kalkar !
aynı durumdan bende madur oldum. Nakden yazmıs ve icraya vermiş. Kambiyo senedi. Bu durumda ben ne yapabilirim. İcra açılalı iki sene oldu.
7,519 soru
5,153 cevap
735 yorum
1,713,485 üye