0 beğenilme 0 beğenilmeme
66

Merhaba, 30 yıl önce "dede" vefat edince, tapusuz olan tarım arazisini erkek çocuklarına bırakır. Araziler çok değerli değildir zaten (O günün şartlarında satılsa müşteri çıkmaz, çok cüzi değerlere satılırdı). Dedenin kız çocukları vefat eder. Bu arada arazi 30 yıl boyunca dedenin 1. nesil erkek evlatlarınca kullanılır. Daha sonra araziden kadastro geçince dedenin erkek çocuğundan olan torunları bu hazine arazilerine tapu alırlar (30 yıldır kullanıyorlar ve kimseye hesap vermiyorlar, para vermiyorlar, yasa zaten tapu almaya hak veriyor). 
Bu arada arazi çevresi ormanlıktır, çocuklar bu ormanları da orman hükmünden çıkartıp tarım arazisi yapmış ve arazi toplam 2 katına çıkmıştır. Arazide fındıklıklar vardır ama azdır, bütün araziye fındık dikilmiştir. Tarım arazisinin bakımı yapılıp, verim artınca (arazinin değeri biraz artınca) birden dedenin kız çocuktan olan torunlarının aklına hak aramak gelmiştir. Daha 1 yıl önce alınan bu tapulara iptal davası açmışlardır. 
Bu durumda zaman aşımı yok mu? Dede öleli olmuş, 30-35 sene, araziler tapusuz imiş. Kadastronun 1 yıl önce geçmesi soy ağacındaki herkesin mirastan pay alma hakkı veriyor mu? Bu hak kaç yıla kadardır? Bu tapu iptal davasına nasıl yaklaşmak gerekir?
Tapu hazineden diye mi başvuruldu yoksa miras kaldı diye mi araştırıyoruz. 2 durum için de cevap verirseniz sevinirim.

Saygılarımla.

Miras Hukuku kategorisinde (140 puan) sordu | 66

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

7,519 soru
5,153 cevap
735 yorum
1,710,802 üye