0 beğenilme 0 beğenilmeme
60
Merhaba, benim bir sorum olacaktı. 4 gün önce annem yaya halinde iken arkası dönük yürürken araba angarya gidip annemi görmeyip kaza yapıyor ve bunun sonucunda annemin kalça kemiği kırılıyor şu an protez var ve dr. 2ay kadar evde sadece 1-2 dk yürüyebileceğini söylüyor.tamamen araç suçlu olmasına rağmen özel hastanede ameliyat olmasını istemiştik ve karşı taraf ben karşılayamam dedi.

 

 Arabanın içinde hamile akrabasını hastaneye götüreceğini söylüyor ve o an olay yerini terk ediyor daha sonra hastaneye gelip gidiyor fakat daha olayın şokunu atamamışken ifade için bi polis geliyor biz bilerek olmadığı için şikayetçi olmamıştık fakat durumun bu kadar ciddi olduğunu şimdi fark edince şikayetçi olmak istiyoruz.annemin ileride ne olacagı belli değil ve belki travma nedeni ile ileride başka şikayetleri çıkacak.

 

5 gün geçmesine rağmen annem hala hastanede bunun sonucunda maddi ve manevi tazminat açmak istiyoruz fakat şu an biz ifademizi alıp şikayette bulunup mu bu işleri yapmamız lazım yoksa bu hukuki süreç kendi kendine işler mi ve gerekli parayı, kazayı yapandan ve trafik sigortasından dolayı şirketten talep edebilir miyiz, ne kadar talep edilebilir?

Şimdiden teşekkürler…
Ceza Hukuku kategorisinde sordu | 60

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
Selamlar...Bu durum şikayete bağlı bir suç ve siz de tekrar şikayetçi olursanız takipsizlikle sonuçlanır; ancak konusu itiabariyle ciddi bir durum söz konusu ise siz de tazminat davası açınız sonuç itibariyle mağduriyet vardır. Saygılarımızla...
cevapladı
tazminat alma süreci
7,520 soru
5,155 cevap
737 yorum
1,730,648 üye