0 beğenilme 0 beğenilmeme
186
iyi günler. yaklaşık 400 dairelik bir sitede kendime ait bir dairem var. dairemi günübirlik olarak kiralamaktayım. Bunun için maliyeden vergi levhası aldım. emniyetten kimlik bildirmek için tesis kodu ve şifre aldım. Dairemde konaklayan şahısları her gün kolluk kuvvetlerine bildirmekteyim. Dairemin bulunduğu binada toplam 60 tane daire var.  Bugun binaya şöyle bir yazı asıldığını gördüm.    "Sitemizde tespit edilen günlük kiralık daireler, pansiyon, apart, bekar odaları vb evlerin boşaltılmasına; Kat mülkiyeti kanununun ilgili maddeleri (25-33. madde) uyarınca daire sahiplerinin posta veya noter aracılığı ile bilgilendirilip dairelerin boşaltılmasına, boşaltılan dairelerin yeniden benzer amaçlarla kullanılmasının tespit edilmesi durumunda bu dairelerin sulh hukuk mahkemelerince satışının istenmesine katılanların oy birliği ile karar verilmiştir."   

altında bütün blok temsilcilerinin imzası bulunmakta. Yazılan yazı karar nıteliğinde. toplu yapı temsilcileri kararı

ben işimi remi ve legal olarak yapmaktayım. ve sonuçta bu işle ekmeğimi kazanmaktayım. bunun yaptırımı nedir? sonuçları nelerdir? gerçekten dairemi sattırırlar mı? bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim. teşekkürler.iyi çalışmalar.
Genel Hukuki Konular kategorisinde (120 puan) sordu | 186

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
bu işi yapmak için gerekli evraklarınız varsa endişe edebilecek bir durum yok, genel ahlak ve edebe karşı bir durum tespit edilirse bu durumlarda dava açılabilir.

Av Serkan Güray 0505 8000460
(489k puan) cevapladı
7,521 soru
5,155 cevap
737 yorum
1,732,412 üye