0 beğenilme 0 beğenilmeme
189
İyi günler,
İçine düştüğüm bir durum var kısaca anlatmaya çalışayım beni aydınlatabilirseniz çok sevinirim.

Öncelikle şöyle başlayayım hiçbir sabıkam ve ceza almışlığım yok.

2012 yılının başında ara sıra görüşüp birlikte esrar içtiğim mahallenin serseri arkadaşlarım vardı benim yaşım 20 onların yaşı 30-35 civarıydı (3-4 kişiler)
Aralarından bir tanesi kronik şizofreni raporu olan devletten maaş alan akıllı delilerden. İsmi Kenan

Bu kenan birgün bana biryerden esrar geleceğini banada 250 lira ayarlamamı söyledi, benden hariç 4-5 kişiyi daha aramış para istemiş bu arada hastanede tedavi görüyor derken telefonda 4-5 defa aramızda konuşma geçti o sırada hastanede ilaç verdikleri için saçma sapan bir sürü konuşma 1 hafta sonra geliyor mutlaka geliyor ben hastanedeyim çıkamassam sen karşıla git al gibi.... Bende bütün bunlara he he tamam tamam tamam abi gibi cevaplar verdim. Buraya kadar herşey güzel ben para falan vermedim tabi.Derken; Aradan 3-5 gün geldi polisler beni ifadeye çağırdı ben şaşkın şaşkın ne oldu acaba derken meğerse bu kenanın arkadaşı 20 kilogram esrarla 2-3 ile dağıtmak için yola çıkıyor devamında kenan ben dahil olmak üzere telefon trafiğinden 12-13 kişiyi ifadeye alıyorlar....

Ben ifademde aynı bu şekil anlattım getireni tanımadığımı sadece Kenan isimli deliyi tanıdığımı arada buluşup esrar içtiğimizi benden para istediğini hatta ve hatta elime bişey geçmediği için para bile vermediğimi söyledim.. Buraya kadar herşey çok güzel fakat bu olaydan 3-5 ay önce bir esrar ortamında bankamatikten anlamadıkları için benden para yatırmamı istediler bende saflığıma kendi tc numaramla kendi adıma söyledikleri hesaba para yatırdım o adamda bu malı asıl getiren adammış meğer ancak dekont veya bir belge yok sadece para göndermişlerdir yazıyor... İddianamede savcı tarafından Kenan ve Ben içmek istediğimizide söylesek gönerilen para 2-3 bin TL civarı olduğu için içmenin çok üzerindedir cezalandırmasını talep ederim yazıyor... Bende para gönderdiğimi inkar etmiş bulundum mahkemede.. Kimseye birşey satmadım sattığıma dair hiçbir delil ispat yok.. Şimdi hayatımın kararmasından korkuyorum 12-13 celse oldu hala mahkeme sürüyor İşlemediğim bir suçtan ceza alırmıyım ne yapmam gerekiyor lütfen bana bir cevap yazarsanız içimi çok rahatlatırsınız.. Saygı ve sevgilerimle.
Ceza Hukuku kategorisinde sordu | 189

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
Selamlar...Belliki bu olaylara karışan kişilerle yakın da olmasa içici olarak bir bağınız var.Ancak, gönderilen bedel yüksek olmasa da ifadeler telefon görüşmeleri çok çok önemlidir. Bu durumda dosyada ele geçirilen madde miktarı ve sizin aleyhinize konusaçak tanıklar dosyanın akıbetini belirleyecektir. Daha önce sabıkanızın olması da maheme nezdinde büyük bir önyargı delilidir. Ceza miktarını bilemeyiz ama açıkça ifadenizde durumu anlatmışsınız ceza alma durumunuz var bu ceza para cezası mı , hükmün açıklanmasının geri bırakılması mı, denetimli serbestlik mi  yoksa en kötüsü direk ceza mı tamamen hakimin takdırındedir. Saygılar..
cevapladı
Öncelikle cevap verip zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederim bir noktayı yanlış anlamışsınız asla hiçbir sabıkam suç işlemişliğim yok.. bu şahıslarla içli dışlı bir durumum olduğu doğrudur fakat bu durum yalnızca 3 kuruş daha az para vermek adına kurulmuş bir arkadaşlık ilişkisi. Dosyada kimse benim hakkımda en ufak bir aleyhte ifade vermiyor. Benim telefonda konuştuğum deli olan şahısta benle 125+125 lira verip 250 liralık uyuşturucu almak amacında olduğunu beyan etmiş karakolda zaten deli diye hiç ifadesini alamadılar mahkemede.. Durum bundan ibaret bir avukat tutmuş bulundum hatır gönül olduğu için çok cüzi bir miktara dosyaya bakıyor fakat 12-13 duruşmadan sadece 1 tanesine gitti ve benim adıma mahkemeye gelmemem için hakimden izin talep etti hakimde kabul etti benim gitmeme gerek yokmuş avukatım gitse yeterliymiş. Avukatımda hakime zarf attığını söyledi bunu kabul ettiyse sıkıntı yok içini rahat tut herhangi bir hapis cezası almayacaksın denetimli serbestlik cezası alacaksın diyor ama ortadaki karışık durum malum... İnsan böyle bir duruma düşünce psikolojisi bozuluyor. Tekrar sağolun.
7,519 soru
5,153 cevap
735 yorum
1,657,714 üye