0 beğenilme 0 beğenilmeme
420

Bir tanıdığımın kocasının swarm hesabını gördüm. Kendine fake swarm açmış kızlarla konuşuyordu. Bende fake bir instagram açıp bunu karısına bildirdim bazı konuşmalarınıda anlattım.” Bana şöyle dedi böyle dedi “ diye anlattım. Adamın benle konuştuğu Swarm ekran görüntüsünü kadına attım. Boşanma davası sürecinde eğer bu şekilde öğrendim derse, savcılık benim kim olduğumu araştırır mı? Kadın, benim ona attığım swarm ekran görüntüsünü ve fake hesap açıp onla konuştuğum konuşmaları bunları bana gönderdiler böyle öğrendim diye (açtığım fake hesabın kullanıcı adı gözüküyor) delil olarak kullanacakmış. Kim olduğum araştırılıp ıp adresim bulur mu? Çekişmeli boşanma davası olsada durum nasıl olur?

Kişiler ve Aile Hukuku kategorisinde (140 puan) sordu | 420

2 Cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
Merhaba, boşanma sürecinde bahsettiğiniz tanıdığınıza yardım etmek adına, boşanma sürecine sebep olan olayları bu şekilde öğrendim der ise ona şahitlik yapmak/yapmamak sizin inisiyatifinizde olacaktır.

Neticede yazışmaları göndermişsiniz elinde yazılı bir delil bulunmakta. Aile Mahkemesi ip adresi veya hesabın kime alt olduğunu araştırmayacaktır.
(40.9k puan) cevapladı
boşanma konusu
0 beğenilme 0 beğenilmeme

Boşanma davlarında Sosyal medya içerikleri delil olurken bu hesapların gerçekliği araştırılmaz. Şeklen bu sosyal medya işletmeleri hesap bilgilerini Türkiye ile paylaşmadıklarından bu şimdilik imkansız Ama bu içeriklerin ekran görüntüleri tabi ki boşanma mahkemelerinde delil olabilir. Boşanma sebebi olarak aldatma şiddetli geçimsizlik aile birliğinin temelden sarsılması nedeni le boşanma davası açılabilir. Uzun uzadıya boşanma davası sebepleri burada açıklayamayacağım fakat bu yazıdan detaylı inceleyebilirsiniz. 

Boşanma Davası ile ilgile nelerin delil olup olmayacağı konusunda ise bu yazıdan bilgi alabilirsiniz

(5.5k puan) cevapladı
7,519 soru
5,153 cevap
735 yorum
1,713,490 üye