0 beğenilme 0 beğenilmeme
124
BU sıtede bızlere yardımcı oldugunuz ıcın tessekkurler babam mke emeklısı vefat ettı annem su an masını alıyo babam ssk emeklısı dedem ıse oda ssk emeklısı annem dedemın maasınıda alabılırmı dedem 25 yıl oldu
Site Hakkında kategorisinde sordu | 124

2 Cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

Aşağıdaki şartlar eşliğinde değerlendirebilirisiniz. 

Dul Eşler Açısından;

- Vefat eden eşinin aylığını yeniden evlenmediği sürece alırlar. Dul aylığı alan kişi eğer evlenirse bu durumu SGK'na bildirmelidir ve aylığı kestirmelidir. Aylığını kestiren kişi, evlendiği eşinden ölüm, boşanma vb. hallerde ayrılması halinde eski eşinin dul aylığını yeniden alabilir.

- Devlet memuru olarak çalışması, Devlet memuru olarak emekli aylığı alması halinde dul aylığı kesilmez, aylık yüzdesi eşinin aylığının yarısı olur (% 50).

- Sigortalı, Bağ-Kur'lu çalışması, Sigortalı, Bağ-Kur'lu olarak yaşlılık aylığı alması halinde dul aylığı kesilmez, aylık yüzdesi eşinin aylığının % 75'i olur.

- Boşanmalarını müteakip boşandığı eşleri ile birlikte aynı evde yaşasalar, bu durumları tespit edilse dahi dul eş olarak aylıklarını alabilirler. (Çünkü, bu konuda 5434 sayılı T.C. Emekli Sandığı Kanunu ile yürürlükte bulunan diğer kanunlarda aylıklarını alamazlar, şeklinde hüküm bulunmamaktadır)

(714k puan) cevapladı
0 beğenilme 0 beğenilmeme
Düzeltme yapalım ne yazık ki dedenin maaşını alamayacaktır.Saygılar...
(714k puan) cevapladı
7,519 soru
5,153 cevap
735 yorum
1,658,483 üye