0 beğenilme 0 beğenilmeme
203
Merhabalar, 
Ben bir döküman paylaşım sitesinin yöneticisiyim.
 
Sitemin çalışma mantığı şu şekilde:
Ziyaretçiler siteye üye oluyorlar. Üye olduktan sonra istedikleri dökümanları, siteye yüklüyorlar. Bu aşamada IP adreslerini de kaydediyorum. Siteye yüklenen dökümanlar; tüm site kullanıcıları tarafından görüntülenip, indirilebiliyor. 
 
Sorularım:
1. Kullanıcıların siteye yükledikleri dökümanları, şikayet gelmesi halinde ben 3 gün içinde kaldırırsam, hukuki açıdan suçlu konuma düşer miyim?
2. Şimdiye kadar bana hep "tez" sahiplerinden şikayetler geldi. Eğer tezlerin yüklenmesini engellersem, siteyi hukuki sorunlarım olmadan devam ettirebilir miyim?
Bilişim Hukuku kategorisinde sordu | 203

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
Selamlar...Siz zaten site sahibi olarak üyelerinizi uyarmanız gerekir zira yaptığı paylaşımlardan sorumlu olacakları konusunda sizinde site sahibi olarak fikri ve sınai haklar çerçevesinde eser sahiplerinin haberi olmadan yapılan yayınlara engel olmanız gerekir. Zira, şu an yeni nesil web sitelerinde artık kontrolsüz üyeler yayın yapmıyor yapanlarda sözleşme okuyarak yapıyor. Yapılan yayının 3 gün içinde kaldırın ilerde doğabilecek hak kayıpların durumu ifa edersiniz. Saygılar..
(714k puan) cevapladı
7,519 soru
5,153 cevap
735 yorum
1,657,796 üye