0 beğenilme 0 beğenilmeme
112

5 yıl önce 3 blokluk bir kooperatife girdim.  Girdiğimiz zaman 1. katlar kuraya dahil olmayacak deniliyordu . Ancak geçen zaman içerisinde üye kaybı ve yeterli sayıda üye kayıt edilmediği için bloğun biri iptal edildi ve 1. katlar da kuraya dahil edildi. Kuaralar çekildi ve bana 1. Kat çıktı. 4500 TL ile 18000TL arasında şerefiye payları belirlenmiş. Her üye gibi payıma düşen 5500 TL şerefiye parasını ödedim.

İçini yatırmaya başladığımda bizim bloktaki 1. Katın diğer katlara nazaran yüksekliğinin  10 cm kısa olduğunu fark ettik. Sebebini sorduğumuzda belediyeden kaynaklanan bir sebebten dolayı kotayı tutturabilmak için bizim bloğun bodrum katının ve 1. Katın 10 cm kısaltılması için proje değişikliği yapılmış. Bu proje değişikliği  normal proje üzerinde yapılmış ve belediye kaşayle onaylamış. Bu durum hiçbir toplantıda açıklanmadı ve kura aşamasında da konuşulmadı. Şerefiye bedelleri yapılırken niye göz önünde tutulmadı ve biz mağdur edildik veya niye toplantılarda gündeme gelmedi gibi sorularımızın karşılığını yönetimde söz sahibi olan müteahitlerden cevap alamadık.

Şerefiye bedellerini yapan komisyon “bu durum hakkında bize bilgi verilmedi” dedi. Bu komisyonun bizzat gelip ölçüp biçmesi gerek miyor mu? Bu durum yapı denetimi ilgilendirmez mi? 5500 TL şerefiye bedeli ödemek yerine bu durumda olan 4 daire için mağduriyet hakkı verilemez miydi?

Ben evime istediğim gibi bir asma tavan yaptıramadım. Parkelerin altına yeterli kalınlıkta izalasyon malzemesi koyduramadım. Kapıların yüksekliği diğer katlara  göre kısa oldu. Binaya giren herkes ilk olarak “tavan çok bası değil mi?” diyor.

Başka daireler kolaylıkla satılırken ben diğer dairelere göre 20-25 bin lira ucuz söylememe rağmen müşteri bulamadım. Herkesle aynı şartlarda para ödememe rağmen ayıplı mala sahip oldum.

Bu durumda mağduriyetimin giderilmesi için ne yapmam gerekiyor?  Daireler 2 yıl önce teslim edildi ve kooperatif feshedildi. B konuda hiçbir hak elde edemezsiniz denildi. Ama ben ben bu haksızlığa kabul edemiyorum. Dava açarsam hak edebilir miyim ve kime ne olarak dava açacağım. Yardım ederseniz sevinirim.

Site Hakkında kategorisinde sordu | 112

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
Selamlar...Size ayipli mal verilmisse husumet olarak asagidaki karadan yola cikarak tuketici mahkemesinde dava acmaniz gerecektir.

YARGITAY 10.HUKUK DAİRESİ

Tarih: 11.10.2004 Esas: 2004/6230 Karar: 2004/8769

 

Tasfiye İşlemleri Eksiksiz Tamamlanmamış İse Sicilinden Terkin Edilse Bile Kooperatif Tüzel Kişiliğinin Hukuken Sona Erdiği Kabul Edileme

Özetava, iş kazası sonucu oluşan kurum zararının rücuan tahsili talebine ilişkindir. Davalı kooperatif tasfiye edilerek ticaret sicilinden terkin edilmiştir. Tüzel kişiliğin hukuken sona erebilmesi için tasfiye işleminin eksiksiz tamamlanmış olması gerekir. Tasfiye işlemlerinde eksiklik varsa ticaret sicilinden terkin edilse bile tüzel kişiliğin sona erdiği kabul edilemez. Bu durumda tüzel kişiliğin ihyası için davacıya mehil verilmelidir.
cevapladı
7,519 soru
5,153 cevap
735 yorum
1,657,741 üye