0 beğenilme 0 beğenilmeme
72
İyi Günler;
Kuzenim dedemden miras kalan bir arsa üzerinden kendi kardeşlerine Ortaklığın satış suretiyle giderilmesi talebi ile dava açmış,bu davada bizimde arsa üzerinde hakkımız olduğu için dahili davalı olarak tebligat geldi.(Aileden kimse birbiri ile görüşmüyor.)

Bizim bu davaya katılma mecburiyetimiz mevcutmu? Anladığım kadarıyla bu arsa devlet tarafından satılıp pay sahiplerine bölünecek. Bu durumda gitsekte gitmesekte hakkımıza düşen pay tarafımıza ödenecek mi? Yoksa mahkemeye gidilmediği için hakkımızdan feragat ettiğimiz mi dünüşünülecek?

Birde bu satış işlemlerinde garip işler olduğunu (500binlik arsanın değerinin 250bin gösterilmesini vs gibi.) duydum.Gerçek değeri olan satış fiyatından farklı fiyata satılması yani. Katılmadığımızda acaba böyle işlemler mahkemede olabilir mi?(itirazda edemeyeceğimiz için) Böyle bir durum olabiliyor derseniz sizce avukatla temsile ihtiyacım varmı? (kuzenime hiç güvenmiyorum)

Kısaca yanıtlayabilirseniz çok sevinirim,şimdiden teşekkürler iyi çalışmalar.
Miras Hukuku kategorisinde (120 puan) sordu | 72

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
Merhaba, ortaklığın giderilmesi davası satış isteyen hissedarın diğer ortakları davalı göstererek satış yoluna gitmesidir. Bu durumda bir hak kaybı olmaz. Ancak taraf olursanız bedele itiraz etme şansınız olabilirdi. Taraf olmadığınız için belirlenen rayiç üzerinden satışı gerçekleşecektir. Değerinden yana bir şikayetiniz yoksa vekilin yapabileceği çok bir şey yoktur. Ne olursa olsun dava dosyalarında vekilsiz haraket etmemeye çalışın...
(714k puan) cevapladı
7,519 soru
5,153 cevap
735 yorum
1,716,626 üye