0 beğenilme 0 beğenilmeme
6.4k
Hemşirelik 3.sınıf öğrencisiyim.Yüksekokula başlarken başbakanlık öğrenim kredisi ve bursuna başvurdum ve kredi çıktı.2 Yıldır alıyordum.Geçtiğimiz yaz öğrendiğim bilgiye göre terör mağduru ailelerin çocuklarını okurken karşılıksız burs veriliyormuş ve aileminde bu nedenle Mardin' den geldiklerini ve mağdur olduğumuzu öğrendim.Bende bunun üzerine Mardin Valiliği' ne başvurdum ve mağdur olduğumu belirten bir belge aldım.Bununla birlikte bir dilekçe yazıp Kyk ya gönderdim.Reddedildi.Nedenleride bunu ilk başvururken belirtmememmiş olmammış.Bende bu bilgileri yeni öğrendiğime dair e-mail gönderdim.Geri dönülmedi.Şuan ne yapcağımı bilmiyorum ve 4 kardeşiz.ailem bunu karşılamakta güçlük çekiyor.hakkım olan bursu alamıyorum.Yardım ederseniz çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim.
İdare ve İdari Yargılama Hukuku kategorisinde sordu
yeniden kategorilendirildi | 6.4k

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
Selamlar...

Öncelikli KYK'ya normal olarak almış olduğunuz bursun ilgili sebeplerden dolayı karşılıksız bursa çevrilmesini talep ediniz eğer kabul görmezse(Sorunuzda reddedildiğini anlatmışsınız.)  KYK'ya karşı geri ödemeli bursun iptali ile yd. kararlı idare mahkemesinde dava açmanız gerecektir. Zira, ilgili kurum ileride size imzalatılan evrak ile sizden geri tasil etme imkanı elde edecektir.

Not: Geri ödemeli bursu alırken imzalatılan evrağın içeriğini tam olarak bilemiyoruz.Bu nedenden dolayı da size daha fazla yardımcı olamıyoruz. Özellikle İdare Mahkemesine yönlendirmemizin sebeplerinden birisi de budur. Fahiş hatalardan sitemiz meshul değildir. Saygılarımızla...
cevapladı
böyle bir süreçte hukuki olrak kazanma ihtimalimiz sizce ne kadar..
7,519 soru
5,153 cevap
735 yorum
1,716,345 üye