0 beğenilme 0 beğenilmeme
140
Merhabalar nikahlı bir kadınla sevgili olarak sadece konuşuyoruz ama beraber yaşamayı dusunuyoruz şuanda anne baba evinde benim evime gelecek boşanmak istiyor fakat ailesi hiç bı şekilde istemiyor açılmış bir davada yok ayrılmak istediği adam bizim iliskimizi çözmüş durumda ve hala boşanma yoluna gitmiyor bunu koz olarak kullanıp kadına eve dönmesi için zorluyor baskı yapıyor çocukları vermemekle tehdit ediyor babana ailene söylerim dön bana diyor sabredecek durumumuz kalmadı alıp gelecem hal böyle olursa adam bana tazminat vb bir dava açabilir mi herşey güzel likle olsun istedik ama ailesi ve eşi olacak adam engel oluyor buna ne yapayım ben yardım edin lutfen
Kişiler ve Aile Hukuku kategorisinde (1.1k puan) sordu
düzenledi | 140

3 Cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
En İyi Cevap
Merhabalar, TMK' da belirtilen boşanma sebepleri somut olayda mümkünse bu gerekçelere dayanarak boşanma davası açılabilir. Yürütmüş olduğunuz ilişki dolayısıyla kız arkadaşınız boşanma davası açsa dahi gerekçeli sebepleri yoksa kusurlu olacaktır. Kız arkadaşınızın eşinin, size herhangi bir dava açması mümkün değildir. Burada sorumlu olan kişi, eş durumunda olan kız arkadaşınızdır. Alanında uzman avukatlardan yardım almanızı tavsiye ediyorum.

DOĞUKAN TUNÇ

05349602939
(32.4k puan) cevapladı
seçti
Teşekkür ederim
0 beğenilme 0 beğenilmeme
Merhaba, kanun da açık bir hüküm olmasa da 2017 tarihli Yargıtay Hukuk Genel Kurulu kararı ile aldatma durumunda eş ile beraber 3.kişinin de aldatılan eşin kişilik haklarına saldırıda bulunduğu kabul edilmiştir. Bu şartlarda şahsınıza da manevi tazminat davası açılabilecektir.
(221k puan) cevapladı
0 beğenilme 0 beğenilmeme
Eşin aldatma sonrasında 3.kişilere dava açması yargıtay kararları ve hukuk genel kurulu kararlarında çelişkilidir. Bu sebeple yargıtay içtihatlari  birleştirme genel kurulu 2018 temmuz ayında verdiği kararla aldatılan eşin, eşinin kendisini aldattığı 3.kişiden tazminat isteyemeyeceğine hükmetmiştir.
(32.4k puan) cevapladı
7,519 soru
5,153 cevap
735 yorum
1,716,081 üye