0 beğenilme 0 beğenilmeme
312
Merhaba,

2018 yılında THY ile pilotaj sürecim vardı ve olumsuz sonuçlandı. Ardından  bir bilişim firması ile ik görüşmeleri yaparak ve sürecimden ve ardından pilot olma isteğimden bahsederek işe girdim. 4 aylık eğitim süresinden sonra 2 yıl taahüt ile bir sözleşme imzaladık. Ceza-i şarta göre herhangi bir taraf işten çıkar yada çıkarılırsa kalan sürenin brüt ücretini karşı tarafa öder şeklindeydi. 4 ay boyunca (youtube, udemy) gibi sitelerden videolar izleyerek eğitim aldık. Sonrasında şirket 2 yıllık süreyi 3 yıl yaptı ve 4 ayımın heba olmaması adına imzalamak durumunda kaldım. Taahhütün 11. ayında işten çıkarak THY ile pilotaj eğitimine başladım. İşten çıkarken aldığımız CEH eğitiminin yevmelyekil kalan ücretini (1800 TL) ödedim. Geçtiğimiz günlerde arabulucu görüşmesi yaptık fakat işyerim benden oldukça yüklü bir miktar (60.000 TL ) para istedi. Ben 2 yıl sonra 30.000 tl verebileceğimi söyledim fakat kabul etmediler. Şirket benden ne alabilir ve nasıl bir yol izlemem gerekir.
İş-Sosyal Güvenlik ve Sigortalar Hukuku kategorisinde (120 puan) sordu | 312

2 Cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
Merhabalar ,

Sözleşmenizin cezai şart hususunda ayrıntılı incelenmesi gereklidir . Sözleşmeyi incelemeden bir yorum yapmak mümkün görünmemekte .
(278k puan) cevapladı
0 beğenilme 0 beğenilmeme
Öncelikle tarafınızla ile şirket arasında imzalanan sözleşmenin bir avukat tarafından incelenmesi, bu doğrultuda size daha doğru yol gösterilmesi gerektiğini belirtirim. Sözleşmeye bakılmadan genel bir yorum yapılırsa eğer Yargıtay size verilen eğitim ücretiyle orantılı olacak şekilde yapılan ve belgelenilen masrafların işveren ödenmesi gerektiğini fakat cezai şartların uygulanmaması gerektiği yönünde karar vermiştir. İşbu doğrultuda bahse konu sözleşme ile hukuki süreci devam ettirmeniz izin için daha faydalı olacaktır.
(2.2k puan) cevapladı
7,519 soru
5,153 cevap
735 yorum
1,707,264 üye