0 beğenilme 0 beğenilmeme
356
2 gün önce sahibinden.com sitesi üzerinden bir şahısa 300 TL kapora gönderdim. Şahıs ürünü (ekran kartı) bana gönderecek kalan miktarı ben ürünü teslim aldıktan sonra ona gönderecektim. Ancak ürünü göndermedi ve teleforlara yanıt vermiyor. İnternette araştırdım dolandırıcıymış başka mağdurlar da var. Parayı havale ile şahsın İBAN numarasına göndermiştim ve açıklama kısmına 'ekran kartı için' ibaresini yazmıştım.

Sorum şu: Savcılığa kendim mi dilekçe vermeliyim yoksa bir avukata mı danışmalıyım. Sonuçta haklı olan tamamen benim karşıdaki kişinin dolandırıcı olduğu açık belli. İnternette arattığımda başka mağdurlarda var. Kimi 500 kimi 600 kimi 200 TL dolandırılmış. Ben avukata gidersem acaba avukat benden ücret talep eder mi? Mesele 300 TL değil. Başkalarının da dolandırılmaması ve bu şahsın bir şekilde ceza almasını istemem.
Genel Hukuki Konular kategorisinde (160 puan) sordu | 356

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
Dolandırıldığınızı düşünüyor iseniz kendiniz bulunduğunuz yerdeki Cumhuriyet Başsavcılığı'na gidip şikayet dilekçesi verebileceğiniz gibi bir avukattan da yardım alabilirsiniz. Ayrıca gönderdiğiniz paranın iadesi için gönderdiğiniz kişinin bilgileri mevcut ise dava da açabilirsiniz. Avukat tabi ki vereceği hukuki yardım için sizden para talep edecektir.
(7.1k puan) cevapladı
7,519 soru
5,153 cevap
735 yorum
1,715,891 üye