0 beğenilme 0 beğenilmeme
33

Konuya Başlamadan önce ilk başta BTK üzerinden şikayet ettim ancak aldığım sonuş şuçlarını kabul ediyorlar ancak sadece ücretsiz iptal ederiz diyorlar benim mağduriyetimi gidermedikleri için tekrardan altaki metni yazıp onlara gönderdim ancak sanırım asıl çözüme yanaşmıyorlar hukuksal olarak ne yapabiliri

07.07.2017 tarihinde kapımı çalan Turkcell Superonline Şatış Temsilcisi (Can Bey )bana Superonlie müşterisi olmak ister misiniz gibisinden sorular sordu?

 

Bende onlara bana uygun tarifeleriniz var ise neden olmasın şeklinde cevap verdim.

 

Şatış Temsilcisi (Can Bey ): Beklentiniz nedir ona göre yakın tarifemizi söyleyebilirim dedi.

 

Bende şuan zaten kullanmakta olduğum VodafoneNET  60 Mbps'a Kadar Limitsiz 150 GB AKN olduğunu ancak AKN yeterli olmadığını ve taahhüt'üm de devam etiğini söyledim.Eğer ki Sizde taahhütsüz ve AKN'siz İnternet tarifeniz var ise geçmeyi düşünebilirim dedim.

 

Şatış Temsilcisi:Şayet Üniversite Öğrencisiyseniz tamda öyle bir tarifemiz var dedi. Ayda 45 TL 25 Mbps'e kadar  AKN Limitsiz taahhütsüz bir tarifemiz mevcut dedi.İsterseniz bu tarifeyi size yapabiliriz dedi ve VodafoneNET cayma bedelinde faturanızdan düşebilirim dedi.

 

Bunu duyunca kendilerine üniversite öğrencisi olduğumu tarifenin bana tam olarak uyduğunu istediğimi belirtim.

 

Kendileri hemen Sadece Satış Sözleşmesini çıkartıp resimde görüldüğü gibi Sarı ile işaretlediğim alanlar hariç siyah karaladığım alanlar dahil Sadece benim kimlik bilgilerimi doldurdum ve imzaladım.

Herhangi bir şekilde zaten taahhütlü internet almadığım için herhangi bir taahhütnameye imza vs .atmadım.

 

Sonra satış temcilcisi arkadaş bana cep telefon numarasını vererek buradan önceki VodafoneNET cayma bedeli faturamı atmamı oradaki bedeli faturan düşecekleri söyleyip gittiler.

 

Bende o gün  VodafoneNet'i arayarak Önceki İnternet'ti mi kapatırdım.

 

Sonra Kuruluma geldiler Turkcell SuperOnline kullanmaya başladım

 

1 kaç gün sonra satış temsilcisi beni arayarak ya kardeşim bir karışıklık olmuş taahhütlü imiş seni tarife dedi.

Bende defalarca AKN limitsiz ise sorun olmayacanı söyledim.

Kendisi evime gelip taahhütnameyi imzalatması gerektiğinde biliyordum.

Tabi evime herhangi bir şekilde ikinci defa gelinmedi.

 

Olaydan 2 3 gün sonra beni müşteri memnuniyeti adına cep telefonumdan arayarak Sayın kulanıcımız Süper Üniversiteli Fiber kampanyası 25.Mbs 100 Akn li tarifeyi kullanmaktasınız Tv vs almak ister misiniz gibisinden şeyler söyleyince şok oldum ve kendilerine sanırım yanlış kişiyle konuyorsunuz vs dedim çünkü bahsettiniz tarife benim tarifem değil dedim.müşteri hizmetlerini arayıp detaylı bilgi almamı söylediler.

 

Sonra hemen bana numarasını veren Satış temcilsini arayarak durumu anlattım kendisi hayır onlar sana tv satmak için yalan söylüyorlar dedi.

Sonraki günler yine aradım yok sahadayım yok Diş ağrısı yüzünden rapor aldığını söyledi. Sonradan beni numaramı engellemiş.

 Tüm SMS ve Whatsapp konuşmalarımız duruyor.Ayrıca son konuşmamı da telefondan ses kaydı aldım.

 

Sonra 1 kaç gün sonra şüphelenerek  hemen Turkcell Superonline müşteri temcilcisini arayarak mevcut tarifemi sordum kendileri yine  Süper Üniversiteli Fiber kampanyası 25.Mbs 100 Akn olduğunu söyledi kendilerine ben bu tarifeyi almadığımı söyledim onlarda gerekli evraklarda imzalarınız mevcut bu yüzden yapabileceğimiz bir şey yok dediler.

Bunu duyunca hemen internetimin fişini söküp kullanmadım..

 

Sonrasında hemen müşteri hizmetlerini arayarak Satış Sözleşmemi ve (haberim olmayan) taahhütname talep ettim.

Sonra mail adresime gelen Satış sözleşmesini görünce şok oldum şükür ki bendeki bir kopyasını almıştım ancak satış temsilcisi bana kopyasını verdikten sonra sağ üste Süper Üniversiteli 25 Mbps'e kadar 100 AKN li ibaresi eklemiş.(Sarı ile işaretlediğim yerler bilgim dahilimde yapılmış değildir İMZALAR DAHİL)

Sonra taahhütnameye baktım zaten taahhütnamenin komplesini kendi doldurup benim adıma imza atmış ki satış sözleşmesinden bakarak atmış ancak beceremiş bile.

Sonra fatura bir geldi ne 45 Tlsi  67.40 TL ben sıkıntı olmasın die yine ödedim.

 

Hemen BTK ya ve tekrardan müşteri hizmetlerini arayarak durumu izah ettim ardından

 

Beni bana satış yapan bayiden başka bir temsilci arkadaş aradı durumu anlatmamı O satış temsilcinin böyle bir çok kişiye yaptılarını ve işten atıldığını söyledi. Soruşturma geçiyor vs. Bana ilk üç ay faturanızı ben ödiyeyim gibisinden vaadlerde bulundular.

 

Ben şu an il dışında olduğumu ve mağdur edildiğimi ve haklı olarak vaad edilen tarifeyi kullanmadığımdan ödediğim ilk ay ki fatura ücretimin iadesini ve yine vaad edilen tarifeyi kullanmadığımdan dolayı VodafoneNET ödediğim cayma bedelini ve internetimin iptalini haklı olarak talep etiğimi söyledim.

ancak bayiden tam olarak istediğim cevabı alamayınca kendilerine ben Ankara ya gelince bayinize gelip yüz yüze görüşmek istediğimi soyledim.

onlarda kabul ederek bana ben bayiye gelene kadar internetinizi donduralım dediler bende tamam tabikide deyip konuşmayı sonlandırdım.

 

Sonra ertesi gün başka biri aradı bayiden yine yine aynı şeyleri anlattım.Yine aynı şeyleri söyledim ancak tam olarak istediğim cevabı alamayınca gelince görüşmeyi söyledim

4.gün bu sefer bayiden değilde Turkcell Superonline Şikayet hattından arayıp Satış Temsilcisine gerekli işlemlerin başlatıldığını vs. gibisinden şeyler söylenip hatta bu yüzden bayinin kapatılmasına kadar gidilebileciğini söyledi ve Evet Bayiye Satış sözleşmemin gittiğini ve taahhütnamenin ilk başta olmadığını sonradan geldiğini söylediler ancak ben evime birdaha gelip herhangi bir imza atmadığımı imzamın bana ait olmadığını söyledim bana 25 mbps 50 aknli 40 tam hatırlamıyorum tercih etmiyeceğim saçma teklifler sundular bende hayır kabul etmiyorum  mağdur edildiğimi ve haklı olarak vaad edilen tarifeyi kullanmadığımdan ödediğim ilk ay ki fatura ücretimin iadesini ve yine vaad edilen tarifeyi kullanmadığımdan dolayı VodafoneNET ödediğim cayma bedelini ve internetimin iptalini haklı olarak talep etiğimi söyledim kendilerine bunun mümkün olmadığını söylediler bende bayinin bana şu şu şekilde tekliflerini olduğunu deyince durun ben bayiyle konuşup size geri dönüş yapacağım dedi kapatık.

 

Sonra belli bir sure sonra hala internetimin dondurulmamış olduğunu fark etince ben arayıp söyledim tamam tamam dediler yine dondurmadılar ve ilerleyen zamanlarda yine aradım irdeledim en sonunda dondurdular ancak tabi arada vakit gitti.

Sonuç olarak

Olayı fark etiğimden bu zamana kadar 1 KB internet kullanmadım.

Sizlerden ve haklı olarak vaat edilen tarifeyi kullanmadığımdan ödediğim ilk ay ki fatura ücretimin iadesini ve yine vaat edilen tarifeyi kullanmadığımdan dolayı VodafoneNET ödediğim cayma bedelini ve internetimin iptalini haklı olarak talep ediyorum.

Kabul edilmemesi durumunda TÜKETİCİ HAKEM HEYETİ’ne gidip nihai kararın onların vermesi talep edeceğim.

Şahsıma ait imza taklitleri için ayrı bir hukuksal yol arayacağım.

Bayiden de şu yüzden şikâyetçiyim tarifeyi biliyorsun taahhütlü olduğunu ancak sadece satış sözleşmesiyle internetimi kullanıma açıp sonradan taahhütnameyi talep etmeleri ve hiç şüphelenmeyip beni bilgilendirmeden direk internetimi kullanıma açtıkları için.

 

Ticaret Hukuku kategorisinde (120 puan) sordu | 33

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

7,519 soru
5,153 cevap
735 yorum
1,710,678 üye