0 beğenilme 0 beğenilmeme
54
Kuzenimle whats app üzerinden tartışmalarımız oldu hakaret içerikli ve sovme de oldu. Onlar konuşmaların çıktılarıyla birlikte savcılığa şikayette bulunmuşlar fakat delillerde sadece benim konuşmalarım duruyordu kendi yazdıklarını silmişler deliller üzerinde oynama yapmak yasal mı? Delillerin doğruluğuna zarar vermezmi? Şuan mahkemeye gitmiş dosya savcılıktan ve olay yaşandığında 18 yaşını doldurmadığım için çocuk mahkemesine gitmiş. Benim sizlere sormak istediğim kuzenim mesajlarda ve yüz yüzeykende bana ve aileme hırsız ithamlarında bulunmuştu dayımın kredi kartlarını çalıp boşaltmakla ilgili somut iftira yazılarıda var ama bu suçlamadan sonra kredi kartlarını kullananların aile içinden başka biri olduğu mahkemece kanıtlandı ve elimde iftirayı kesin olarak ispatlayan delil niteliğinde belgeler var bu davanın düşmesinde tarafıma katkı sağlarmı? Ama dediğim gibi benim de küfür ve hakaretlerim var karşı tarafta ceza alırsam nasıl bir ceza alabilirim acil yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler..
Bilişim Hukuku kategorisinde (420 puan) sordu | 54

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
sende whatsapp kayıtlarının orjinal hali var ise, anları sunarak sadece senin hakaret ve küfür etmediğini ortaya çıkacaktır. diğer anlattığın hususların hepsi, ceza davasında senin için lehe delillerdir.

bir avukattan yardım almanı öneririm.. zira burada dosya hakkında tam olarak fikir yürütemiyoruz, dosyanın tam olarak okunması gerekmektedir.
(8.5k puan) cevapladı
7,519 soru
5,153 cevap
735 yorum
1,657,722 üye